Nieuws uit de onderbouw

DECEMBER 2017

Nieuws

Het was weer een volle en bijzonder decembermaand. In aanloop naar Sinterklaas hadden we begin december de jaarlijkse Pietenspelochtend. In de hele onderbouw waren spelletjes, knutselwerkjes, liedjes en pietenoefeningen te doen. Het onderdeel kruidnootjes bakken was natuurlijk favoriet! Dank aan alle hulpouders die deze ochtend weer mogelijk hebben gemaakt. Op 5 december hebben de kinderen genoten van het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Sinterklaas is in alle groepen geweest en de kinderen konden hem een hand geven, een tekening geven of een kunstje voordoen. Natuurlijk hebben we ook met z’n allen voor Sinterklaas gezongen. Verder is iedereen verwend met een cadeautje en met wat lekkers.

Sint was nog maar nauwelijks het land uit of we waren al bezig de klassen en gangen in kerstsfeer te brengen. De kerstbomen zijn opgezet en door de kinderen versierd. Op de knutselochtend hebben alle kinderen van een dennenappel een kerstboompje gemaakt.
Op maandag 18 december was er nog een verrassing. Toen werden we getrakteerd op de poppenkastvoorstelling ‘Doornroosje’ door poppentheater Xiewel.

Verder hebben we de afgelopen dagen geoefend op de kerstliedjes. We zingen ze ’s morgens in de groepen, terwijl de kaarsjes van de kinderen branden in hun mooi versierde potjes. Op de avond van het Kerstdiner hebben we de liedjes met alle kinderen van de onderbouw gezongen in een sfeervol verlicht speellokaal; een mooi begin van een feestelijke avond!

 

 

 

 

 

 

telstaafjes.jpg

school-poppetje-transparent

Mobiel?

Ga naar onze APP: