Nieuws uit de onderbouw

JULI 2018

Nieuws

Het Zomerfeestthema ‘Het Verre Oosten’ was voor ons het laatste thema dit schooljaar. De kinderen hebben nieuwe woorden geleerd, weten wat ‘karakters’ zijn en er is heerlijk geknutseld in het thema. Op de laatste knutselochtend van dit jaar hebben de kinderen allemaal een eigen lampion gemaakt. De resultaten zijn erg leuk geworden.

Het liedje ‘Chinese taalles’ dat de kinderen op het Zomerfeest hebben gezongen is een gedicht is van Willem Wilmink? Via deze link kunt u het nog eens naluisteren; https://www.youtube.com/watch?v=Tnd3Mf2rJuc  

We hebben in juni ook genoten van de muziekles van juf Corry, aangeboden door Cultuureducatie. Alle onderbouwgroepen kregen een uur les. En dan was er de juffendag! Wat een feestelijk onthaal in de gang! We hebben een gezellige spelletjesochtend gehad, mede dankzij de inzet van hulpouders. In de middag hebben de kinderen heerlijk gespeeld bij speeltuinvereniging ‘De IJsselkids’ en hebben ze nog genoten van een ijsje.

De oudergesprekken hebben plaatsgevonden, de kinderen die een bouwsprong gaan maken hebben hun verslag gekregen en weten inmiddels naar welke middenbouwgroep ze gaan. Met de bouwsprongkinderen vieren we nog een bouwsprongfeestje.De dagen staan verder in het teken van het vieren van vakantieverjaardagen, opruimen en schoonmaken. In plaats van een poetsavond proberen we dit schooljaar de klassen en materialen onder schooltijd schoon te maken.

 

 

 

 

 

 

cylinders.jpg

school-poppetje-transparent

Mobiel?

Ga naar onze APP: