Nieuws uit de onderbouw

APRIL 2018

Nieuws

Na de voorjaarsvakantie zijn we gestart met het thema ‘proefjes’. De afgelopen 3 weken hebben er wisselende onderwerpen centraal gestaan in de klassen. De kinderen hebben geleerd over kleuren en geëxperimenteerd met het mengen van kleuren, geleerd en geoefend met magneten, er is ontdekt hoe sterk lucht eigenlijk is en er is gespiegeld. Op de knutselochtend in maart hebben alle kinderen een eigen 3-D-bril gemaakt. Verder zijn er in de klassen nog diverse proefjes gedaan en hebben we ons regelmatig verwonderd.

Voor de Pasen hebben we het thema afgerond met de ‘proefjesochtend’. Fijn dat er afgelopen woensdag weer voldoende ouders beschikbaar waren om de groepjes te begeleiden. De proefjes werden verzorgd door de (meest) achtste-groepers van school. Mede dankzij hun inzet èn de hulp van de vele ouders werd het weer een gezellige, enthousiaste ochtend vol experimentjes, ervaringen en verrassingen!

Traditioneel is het dat de kinderen in de onderbouw op de laatste dag voor Pasen chocolade-eitjes verstoppen in een andere groep. Als alle eitjes zijn verstopt, gaat iedere groep weer terug naar zijn eigen klas en kan het zoeken beginnen; spannend en lekker!

In de weken na de Pasen richten we ons op de (kinder)boerderij. Een heerlijk thema om in het voorjaar met de kinderen over te praten, te leren en te knutselen. Alle groepen gaan ook een bezoekje brengen aan de kinderboerderij In Gouda.

 

 

 

 

 

 

potloden.jpg

school-poppetje-transparent

Mobiel?

Ga naar onze APP: