Leerkracht-nieuws

  1. Tweeëndertig laureaten ontvangen vandaag een Promotiebeurs uit de dertiende ronde van de Promotiebeurs voor Leraren. De feestelijke uitreiking vindt plaats in de Hotelschool Den Haag. Dit meldt de NWO.
  2. Op vrijdag 17 mei aanstaande organiseert de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT) een congres rondom het thema Gedrag. Op een nieuwe locatie, het NBC congrescentrum in Nieuwegein, krijgen de aanwezigen een mooi en inspirerend programma gepresenteerd. Een dag over gedrag waar iedereen die inhoudelijk geïnteresseerd is naar toe moet komen. Dit meldt de LBRT.
  3. De techniekinstructeur van het Hoofdvaart College in Hoofddorp die januari werd geschorst, eist via de Stichting Onderwijsgeschillen zijn baan terug. De docent werd door de school geschorst omdat hij volgens leerlingen de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Volgens de instructeur zijn de beschuldigingen onzin. Over zijn schorsing ontstond veel ophef, diverse Kamerpartijen zijn van mening dat de school de docent niet meteen had moeten schorsen. Dit meldt het AD.
  4. D66 wil dat onderwijsgeld weer direct naar de scholen gaat en dat de invloed van onderwijsbesturen in het uitgeven van het geld beperkt wordt. De partij werkt aan een initiatiefwet hiertoe, bevestigde Kamerlid Paul van Meenen tijdens het overleg over de lumpsumfinanciering. Dit meldt Verus.
  5. Dominique Sluijsmans, lector Professioneel Beoordelen aan Zuyd Hogeschool, heeft de Prijs voor Examens 2019 gewonnen. Zij ontving de prijs van de Nederlandse Vereniging voor Examens (NVE) voor haar boek ‘Toetsrevolutie: naar een feedbackcultuur in het hoger onderwijs’. Dit meldt Zuyd Hogeschool.
cylinders.jpg

school-poppetje-transparent

Mobiel?

Ga naar onze APP: