Leerkracht-nieuws

  1. De Metropoolregio Amsterdam krijgt er 57.000 nieuwe banen bij dit jaar en volgend jaar. Hoewel de economische groei iets achterblijft vergeleken met 2018, is hij hoger dan in de rest van het land. Dat staat in de Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam 2019.
  2. Van 14 juni tot en met 5 juli 2019 kunnen groenten- en fruitleveranciers erkenning bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) aanvragen. Hiermee vragen zij subsidie aan voor het leveren van schoolfruit en -groenten in de schooljaren 2019-2020 en 2020-2021. Dit meldt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
  3. De PvdA dreigt in de Eerste Kamer tegen de onderwijsbegroting te stemmen, als er geen extra geld komt voor leraren. “We hebben een gigantisch probleem in het onderwijs, dat een hele generatie raakt”, zegt PvdA-leider Lodewijk Asscher in Trouw.
  4. Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag, zoals bekendmaking N-termen eindexamens, gelijke kansen voor alle kinderen en ministerraad stemt in met wetsvoorstel doorlopende leerroutes vmbo-mbo.
  5. Eurovisie Songfestivalwinnaar 2019 Duncan Laurence versterkt de jury van de eerste editie van Muziekdocent van het jaar verkiezing. Daarnaast is de jury ook uitgebreid met zangeres Anneke van Giersbergen, singer-songwriter Nana Adjoa en muziekjournalist/radio DJ Fernando Halman. Met de al eerder bekendgemaakte juryleden Jack Pisters (Conservatorium Amsterdam), Erik Bogers (brancheorganisatie muziekdocenten VLS), artiest Fäis en Frank Helmink (directeur Buma Cultuur), komt het aantal juryleden daarmee op acht. In de laatste week van juni wordt bekend gemaakt welke muziekdocent door de jury uit de 1.400 ingediende nominaties wordt gekozen tot Muziekdocent van het jaar. Dit meldt Buma Cultuur.
wereldpuzzel.jpg

school-poppetje-transparent

Mobiel?

Ga naar onze APP: