Leerkracht-nieuws

  1. Het voorarrest van de ex-docent uit Gouda die wordt verdacht van kindermisbruik en het bezit van kinderporno is verlengd met dertig dagen. De man was van 2012 tot vorig jaar juni docent op de Lucasschool in Rotterdam. De man wordt ervan verdacht dat hij een leerlinge van de school misbruikt heeft. Dit meldt het AD.
  2. Nederland wordt voor de zesde achtereenvolgende week geteisterd door een griepepidemie, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Nivel.
  3. Zet je verschillende stemmetjes op? Is het goed om van toonhoogte te veranderen? En moet je het verhaal onderbreken om de kleuters vragen te stellen? Bij voorlezen komt best wat kijken. Maar het resultaat is het waard: kinderen die aan je lippen hangen en grote stappen in hun ontwikkeling maken. Niet alle ouders zijn doordrongen van het belang van voorlezen. Daarom organiseert de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) jaarlijks de Nationale Voorleesdagen, op initiatief van Stichting Lezen. De aftrap, het Voorleesontbijt, is vandaag (23 januari).  Tot 2 februari wordt er op basisscholen, kinderdagverblijven en in bibliotheken door het hele land voorgelezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Van bekende Nederlanders tot wijkagenten: iedereen doet enthousiast mee. Sommige BN'ers zijn zo'n fan van het initiatief dat ze zelf opbelden om te vragen of ze mee mochten doen.
  4. Op de openingsdag van de NOT zijn de winnaars bekendgemaakt van de meest innovatieve producten en diensten in het onderwijs van dit moment: de Innovatie Awards 2019. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen een juryprijs en een publieksprijs. De juryprijs in de categorie PO is uitgereikt aan de app Beeldverhaal, van ontwikkelaar Cito, en in de categorie VO aan Saga, van uitgeverij Blink. Dit meldt Jaarbeurs.
  5. Werkgevers zitten te springen om automonteurs, docenten Nederlands, verpleegkundigen, loodgieters, koks en accountmanagers. Dit blijkt uit een door uitzendconcern Randstad opgestelde lijst van meeste schaarse beroepen in 2019.
telstaafjes.jpg

school-poppetje-transparent

Mobiel?

Ga naar onze APP: