Nationale onderwijsgisds - Basisonderwijs

  1. Basisschool Prisma, een school voor speciaal onderwijs uit Alphen a/d Rijn, wint de Lentekriebels Award 2019. Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, zet met de Lentekriebels Award elk jaar een basisschool in het zonnetje die op een structurele en bijzondere manier aandacht geeft aan de thema’s relaties en seksualiteit in de klas. Prisma ontvangt de Award op vrijdag 22 maart, als afsluiting van de Week van de Lentekriebels. Dit meldt Rutgers.
  2. Wat werkt nu echt als je wilt voorkomen dat jongeren gaan roken of bij problematisch alcoholgebruik? Werkt het om in te zetten op preventieve interventies via school? Dat leggen RIVM en Trimbos uit in de de ‘Wat werkt dossiers’ met wetenschappelijke kennis over wat werkt en wat niet werkt. Dit meldt Gezonde School.
  3. Op vrijdag 17 mei aanstaande organiseert de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT) een congres rondom het thema Gedrag. Op een nieuwe locatie, het NBC congrescentrum in Nieuwegein, krijgen de aanwezigen een mooi en inspirerend programma gepresenteerd. Een dag over gedrag waar iedereen die inhoudelijk geïnteresseerd is naar toe moet komen. Dit meldt de LBRT.
  4. Dr. Mariola Grommen geeft op dinsdag 26 maart een lunchseminar bij de Onderwijsraad naar sociale netwerkprocessen onder leerlingen. Zij heeft onderzoek gedaan naar de invloed van het sociale netwerk van leerlingen op hun schoolprestaties. In het seminar zal zij een toelichting geven op haar bevindingen. Dit meldt de Onderwijsraad.
  5. Vandaag is het weer de Dag van de Leerplicht waarop veel scholen en gemeenten aandacht vragen voor de leerplicht en vooral het recht op onderwijs willen vieren. Overal in het land zijn leuke, leerzame en originele acties gestart om te laten zien wat het recht op leren betekent. Ook maken veel gemeenten van de gelegenheid gebruik om voorlichting te geven over de Methodische Aanpak Schoolverzuim (MAS). Dit meldt Dag van de Leerplicht.
delen.jpg

school-poppetje-transparent

Mobiel?

Ga naar onze APP: