Nationale onderwijsgisds - Basisonderwijs

  1. Als het aan het ontwikkelteam Rekenen & Wiskunde van Curricilum.nu ligt, krijgen kinderen op de basisschool in de toekomst geen les meer in het rekenen met breuken. De adviescommissie vindt het huidige lesprogramma op de basisschool te vol en geeft de voorkeur aan leren rekenen met kansen. Dit melden de Telegraaf en RTL Nieuws.
  2. Op basisschool De Vijverhof in Voorburg hebben initiatiefnemer van de Koningsspelen Richard Krajicek en televisiepresentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker het startsein gegeven voor de zevende editie van de Koningsspelen. Dit meldt Koningsspelen.
  3. Prinses Laurentien leest woensdagochtend tijdens het Nationale Voorleesontbijt peuters en kleuters van de basisschool Corantijn in Amsterdam voor. Ze leest uit het prentenboek van het jaar Een huis voor Harry, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers. Laurentien is een van de bekende Nederlanders die de komende dagen zullen voorlezen in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Die beginnen woensdag met het voorleesontbijt en worden gehouden tot en met volgende week zaterdag.
  4. McDonald's Nederland geeft klanten voortaan de keuze uit een speeltje of een leesboekje als cadeautje bij een Happy Meal. Zo wil de fastfoodketen lezen stimuleren bij kinderen en ouders.
  5. De Tweede Kamer wil deze week nog een debat over het kinderpardon en de onenigheid die daarover is ontstaan in de coalitie. Maar dan moet staatssecretaris Mark Harbers (Migratie) wel uiterlijk woensdag in een brief tekst en uitleg geven over de stand van zaken.
potloden.jpg

school-poppetje-transparent

Mobiel?

Ga naar onze APP: