Ouders

De kern Nieuwerkerk aan den IJssel, onderdeel van gemeente Zuidplas, vormt een rustig woongebied aan de noordgrens van het grootstedelijke Rotterdam. Nieuwerkerk ligt tegen het groene hart van de provincie Zuid Holland aan. Veel inwoners werken als forens in de regio.

De Montessorischool Nieuwerkerk staat aan de rand van de woonwijk Dorrestein en is een onderdeel van een historisch ouder deel van Nieuwerkerk a/d IJssel. Het grenst aan de Ringvaart van de Zuidplaspolder. Het station bevindt zich op 10 minuten loopafstand van de school.
De kinderen van onze school wonen voor het grootste deel in Nieuwerkerk a/d IJssel. De school vervult daarnaast een streekfunctie, o.a. voor Capelle-Schollevaar, Rotterdam-Nesselande, de kern Moordrecht en de kern Zevenhuizen. Het grootste deel van de ouders kiest de school om de Montessori-identiteit, zeker de ouders die van buiten Nieuwerkerk komen. De goede tussenschoolse opvang is voor menig ouder een welkome aanvullende voorziening, evenals de buitenschoolse opvang die sinds februari 2006 is gerealiseerd. Tevens kiest menig ouder onze school vanwege de sfeer, kleinschaligheid en de compactheid op één locatie.

cylinders.jpg

school-poppetje-transparent

Mobiel?

Ga naar onze APP: